[ 26 Nisan 2023 by admin 0 Comments ]

Oliver McTernan

Konuşmacı Hakkında

Anlaşmazlığı kapsayıcı bir diyalog ve arabuluculuk yoluyla çözmek için çalışan Birleşik Krallık merkezli bir kuruluş olan Forward Thinking’in direktörü ve kurucu ortağıdır. MENA/Körfez bölgesinden ve Avrupa’dan politika yapıcıları, parlamenterleri, diplomatları ve ekonomistleri bölgenin karşı karşıya olduğu zorlukları analiz etmek ve bilgi temelli politika tepkilerini incelemek üzere bir araya getiren Helsinki Politika Forumu’nun kurucusudur.

Mevcut görevlerinden önce, demokrasiye geçişte hükümetleri desteklemeyi taahhüt eden eski Devlet ve Hükümet Başkanlarından oluşan bir grup olan Madrid Kulübü’nün kıdemli danışmanıydı.

2000-2003 yılları arasında Harvard Üniversitesi’ndeki Weatherhead Uluslararası İlişkiler Merkezi’nde Misafir Araştırmacı olarak, barış süreçlerinin başarısızlığını ve din ile çatışma arasındaki ilişkiyi araştırmıştır.

Mayıs 2002’de Belgrad’da NATO ile hükümet arasındaki ilk resmi üst düzey çatışma sonrası görüşmeleri başlatmış ve bu görüşmelere katılmıştır.
25 yıl boyunca, Soğuk Savaş döneminde anlayışı, insan haklarını geliştirmeyi ve nükleer çatışma riskini azaltmayı amaçlayan Doğu-Batı Diyaloğunda aktif olarak yer aldı.

“Violence in God’s Name” (Tanrı Adına Şiddet) adlı kitabı, başlıca inanç geleneklerinin her birindeki şiddetin köklerini ve günümüz çatışmalarında dinin rolünü incelemektedir.

[ 26 Nisan 2023 by admin 0 Comments ]

Dr. Maria Saifuddin Effendi

Konuşmacı Hakkında

Dr. Maria Saifuddin Effendi, Pakistan Milli Savunma Üniversitesinde Barış ve Çatışma Çalışmaları departmanında Doktor Öğretim Üyesi’dir. Effendi, 2019 yılında doktorasını tamamladı. Quaid-e-Azam Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Etnik Çatışmaların Çözümü alanında uzmanlığını aldı. Effendi, 2017-2018 yılları arasında Rotary Barış Merkezleri Komitesi’nde akademik danışman olarak görev yaptı. “The Conflict Resolution Model Specific to Pashtun Society” adlı kitabın yazarıdır.

[ 20 Nisan 2023 by admin 0 Comments ]

Prof. Dr. Altan Çakır

Konuşmacı Hakkında

Prof. Dr. Altan Çakır, 2006 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden kuramsal parçacık fiziği alanında yüksek lisans derecesini aldı ve ardından Almanya’daki Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü’nde doktora eğitimine devam etti. 2016 yılı itibari ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Prof. Altan Çakır, şu anda CERN’de yürütülen araştırmalardan sorumlu İTÜ-CMS grubunun grup lideri ve veri bilimi araştırmaları grubuna liderlik etmektedir.

Prof. Çakır, şu anda grup çalışmaları kapsamında farklı disiplinlerarası bölüm ve programlardan mezun on dört araştırmacının bulunduğu çalışma grubu ile CERN’de çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye CERN ortak üyeliği kapsamında ülke adına ECFA (European Committee for Future Accelerators) ve RECFA (Restricted European Committee for Future Accelerators) üyesidir.

2019 yılından itibaren İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Çakır, 2021 yılı başından itibaren Türkiye Yapay Zeka Platformu eş başkanıdır. İTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren Parton Büyük Veri Analitiği ve Danışmanlık A.Ş. ve reklam zekası üzerine kurgulanmış Adin.Ai şirketinin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı ve üyesi olarak görev yapmaktadır.

[ 9 Ekim 2018 by admin 0 Comments ]

Kevin Klyman

Konuşmacı Hakkında

Kevin Klyman Harvard’ın Büyük Güç Savaşından Kaçınma Projesinde lider teknoloji araştırmacısıdır. Araştırmaları temiz enerji tedarik zincirleri, algoritmik düzenleme, dijital ticaret, Çin teknoloji politikası ve ihracat kontrollerini kapsamaktadır.

Kevin, Foreign Policy, The Diplomat, The National Interest, South China Morning Post, TechCrunch ve diğer mecralarda öne çıkan çalışmalarıyla gelişen teknoloji ve Çin hakkında geniş çaplı yazılar yazdı. The New York Times, The Wall Street Journal ve The Economist’in alıntıladığı “Büyük Teknoloji Rekabeti: Çin ve ABD” kitabının Profesör Graham Allison ile ortak yazarlığını üstlendi.

Birleşmiş Milletler Vakfı (United Nations Foundation) Politika Uzmanı olarak Kevin Klyman şu anda Dünya Bankası ve BM Kalkınma Programı tarafından ülkelerin dijital yatırıma hazır olup olmadıklarını değerlendirmek için kullanılan bir veri tabanı oluşturdu. BM Genel Sekreteri’nin yapay zekâ laboratuvarında Yapay Zekâ ve Dijital Haklar Üyesi olarak, BM çapında yeni bir gizlilik politikası oluşturdu.

Kevin Klyman Kaliforniya Berkeley Üniversitesi’nden matematik ve uluslararası ilişkiler derecelerine sahiptir. Stanford Üniversitesi, Harvard Üniversitesi Kennedy Okulu ve BM’nin Siyasi ve Barış İnşası İşleri Departmanında davetli konuşmalar yaptı.